μια φέτα καρπούζι παγωμένη είναι ότι καλύτερο τώρα το καλοκαίρι
το λευκό κομμάτι όμως δεν τρώγεται
έτσι αν δεν έχουμε κατσικούλες ή κοτούλες να τους τα ρίξουμε, γεμίζουμε τον κάδο των απορριμμάτων
ενας τρόπος για να τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά ειναι να τα κάνουμε τουρσί
καθαρίζουμε το πράσινο μερος -εεε να πετάξουμε και κάτι - και κόβουμε σε κομμάτια
τα βάζουμε σε γυάλινη ή ανοξείδωτη σουπιέρα και πασπαλίζουμε από πάνω ψιλό αλάτι
τα αφήνουμε για 12 ώρες και μετά τα στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά
τα πιέζουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε βάζο
ζεσταίνουμε ,να μην κάψει , ξύδι λευκό και το ρίχνουμε απο πάνω
εχουμε βάλει κόλλιαντρο ,πιπέρι ή και σκόρδο μεσα στο βάζο, το κλείνουμε και το γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει
πριν το ανοίξουμε περιμένουμε 1 εβδομάδα
με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και ξυλάγγουρο
καλή όρεξη
το λευκό κομμάτι όμως δεν τρώγεται
έτσι αν δεν έχουμε κατσικούλες ή κοτούλες να τους τα ρίξουμε, γεμίζουμε τον κάδο των απορριμμάτων
ενας τρόπος για να τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά ειναι να τα κάνουμε τουρσί
καθαρίζουμε το πράσινο μερος -εεε να πετάξουμε και κάτι - και κόβουμε σε κομμάτια
τα βάζουμε σε γυάλινη ή ανοξείδωτη σουπιέρα και πασπαλίζουμε από πάνω ψιλό αλάτι
τα αφήνουμε για 12 ώρες και μετά τα στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά
τα πιέζουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε βάζο
ζεσταίνουμε ,να μην κάψει , ξύδι λευκό και το ρίχνουμε απο πάνω
εχουμε βάλει κόλλιαντρο ,πιπέρι ή και σκόρδο μεσα στο βάζο, το κλείνουμε και το γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει
πριν το ανοίξουμε περιμένουμε 1 εβδομάδα
με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και ξυλάγγουρο
καλή όρεξη
μμμ! Τέλεια ανακύκλωση καρπουζιού και τα βαζάκια τα έκανες πολύ διακοσμητικά, το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡενα σευχαρηστω
ΑπάντησηΔιαγραφήεεε να μην πεταξουμε τα υπολλοιπα απο ενα κουρτινακι βουαλαζ ουτε και τα κορδονάκια απο τις χάρτινες τσαντες
καλημερα καλη μου...υπεροχο!!και η συνταγη και η παρουσιαση,,,,δεν το εχω ξαναδοκιμασει....ΤΙ εχω παθει με εσας....χι χι αφησα ,,,τις δημιουργιες μου......και το ερειξα στην μαγειρικη.....ΔΕΝ ΣΑΣ....προλαβαινω ΠΙΑ....ΑΝΤΕ..ΧΙ!!!!!!!!ΧΙ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήirida και εγω τωρα το καλοκαιρι δημιουργω.... στην κουζίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν θελω να πηγαινει τιποτα χαμενο αν μπορω να το φτιαξω κατι
οσο για την νοστιμια εεε οταν το φτιαξεις να μου πεις
να εισαι καλα σευχαρηστω
στην κυπρο το κανουμε γλυκο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνωνυμε ειναι πολυ ωραιο γλυκο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τέλεια ιδέα!!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τουρσί καρπούζι αλλά δεν θα έλεγα όχι σ'αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε, να έρθει το καλοκαίρι, να φάμε καρπούζι!
Dizzy button και Έφη να το φτιαξετε ειναι πολυ ομορφο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτικό! Πρώτη φορά το βλέπω και μου αρέσει σαν ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφή